Skriitor Hallon-Salta


Skriitor hallon-salta fra Lakrisroten
Denne kjøpte jeg på Lakritsfestivalen og kommer fra Lakritsroten. Det var vel egentlig Helge som kjøpte dem, han som elsker Peacemerker mest av alle. Og de er jo så fine!

Hvordan de ser ut:
Rosa, matte små stenger med svart fyll. Som rosa Skolekritt! Kom i en liten cellofanpose ganske uten detaljer. Dette selges kanskje som smågodt til vanlig? Ikke godt å si.


Hvordan man skal spise dem:
Må tygges og knaskes, fordi de er fine og myke både utenpå og inni. Kan gjerne ta dem ett og ett tygg av gangen.


Smaksnotater:
Lukter søtt, lukter klissete, det er mulig det! Tenk. Og litt som Pez, kanskje. Skallet er søtt og smaker kunstig bringebær. Skallet kan ikke gnages av, fordi det er for tynt. Smaken på skallet alene er ikke riktig syrlig nok. Det smaker først bare søtt - så eksploderer det i salt lakris. Bringebærsmaken er veldig parfymert, og litt for svak for den salte lakrisen. Harmoniserer lite. Det er fint med noe nytt i et gammelt format. De er veldig lekre, og pastellfarger er jo så trendy. Lakrisen i kjernen er genuint god, så litt synd den er satt med en "bringebær"smak uten noe syrlighet, ja, uten noe bringebær! Smaker nesten litt druegodteri. Men hvis man bare mumser det en liten stund så smaker det overhodet ikke "bringebær" lenger, men bare salt lakris! Jippi! Skallet er ikke sprøtt egentlig, det bare sprekker litt og så løser det seg opp. Disse er gode, men ikke fordi de lykkes spesielt godt med lakris og bringebær-komboen. Det er den gode saltlakrisen som er så fortreffelig her! Setter seg forøvrig i tennene så klart...

Karakter:
7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei og hopp!