Läkerol Licorice Persimmon


En persimmon kalles for sharon på norsk. Det ser ut som en oransje tomat, men smaker litt som pære. Helt sant. Det er ganske godt, gjerne ganske søtt og kan fås i godt utrustede matbutikker eller innvandrerbutikker.

Hvordan de ser ut:
Oransje, svart og hvit eske det står "Läkerol Licorice Persimmon" på. Selve pastillene er mørkebrune med riller med den pålagte "a" på.

Hvordan man skal spise dem:
Kastes i munnen og tygges med jekslene til de er litt skambitt, så kan de bare smelte på tungen til de er små tynne flak som bare forsvinner. Spis så hyppig du har lyst, men merk at både kunstig søtning og lakris har lakserende effekt!


Smaksnotater:
Lukter ingenting. Søt mot tungen, og smaker først pære og deretter en slags fruktcocktail. Lakrisen er varm og dempet i bakgrunnen. Jeg synes av en eller annen mystisk grunn at dette ikke var så ille. Det er dog ikke spesielt mye lakrissmak. Det er jo faktisk det jeg søker etter i denne bloggen. Pastillene etterlater en underlig "frukt"smak som hviler på tungen. Dette smaker mest pære - spesielt hvis man tenker på pære når man spiser dem. De er søte og smaker litt som sharon hvis man konsentrerer seg.

Det er jo ikke god lakris. Men det er gode pastiller! Og lakrisen kan spille annenfiolin innimellom den også, uten nødvendigvis å bli furt for det.

Karakter:
5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei og hopp!