Lakrispiper

Skipper's Pipes fra Leaf - bedre kjent som lakrispiper!
Ahh en klassiker!

Skipper's Pipes lakrispiper fikk jeg på denne tiden kjøpt på tobakkavdelingen på Tax-Free. Fra 1. januar 2010 kunne ikke lenger tobakksvarer være på utstilling i butikkene, og det gjaldt da også lakrispiper! Sprøtt! Siden de er utformet som en tobakkspipe er det ikke mulig å kjøpe dem i Norge (trist ansikt). Denne esken ser litt medtatt ut etter å ha ligget i vesken min, så beklager det.

lett forslått lakrispipeeske
Hvordan de ser ut:
Kommer i en hovedsaklig blå pappeske med en seilbåt og en kjempestor lakrispipe på. Det er 20 lakrispiper i en eske, og alle er nydelig utformet i matt svart lakris med rosa strøssel på kammeret.


Hvordan man skal spise dem:
Kan pattes på i stilen som en ekte sjøkaptein! Så kan den spises bit for bit hvis du har hjerte til det. De er best når de har ligget i noen dager og blitt litt faste. Da er det gode å tygge og holder fasongen bedre for piperøk-imitasjoner.


Smaksnotater:
Lukter lakris, ikke overraskende, og mildt og søtt. Det rosa strøet smaker bare sukker og knaser og blir tørt i munnen. Selve lakrisen har kanskje en lett røkt smak, er ganske saftig og lett å tygge. Gnafs, gnafs. fin rund smak, og ikke for søt. Søtt blir det jo uansett så klart, lakris i seg selv er veldig søtt selv uten sukker. Kammeret er best å spise til slutt fordi det knasende strøet harmonerer så fint med den myke lakrisen. Det er en passende måte å avslutte på. Ettersmaken er dyp, rik lakris, med et mildt snev av syrlighet.


Karakter:
9/10


8 kommentarer:

 1. Åh.... her strømmet det på med barndomsminner gitt... :-D Nammm....

  SvarSlett
 2. Æ digge også disse pipene.....hærlig. Vet at dem blir solgt i nån butikka i sverige, men kor.....nei si d!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ooh, jamen det er jo ikke så ille. Slipper man å dra på ferie for å få tak i dem! Takk!

   Slett
 3. Unclesampatriot du jävla idiot! Men du har god humor!

  SvarSlett
 4. er det muligt og bestille sånne ??? svar på melding på 98688169

  SvarSlett
 5. Hei.

  Veit du/dere om hvor man kan kjøpe disse?
  Har kjøpt på Flesland tax free fram til i februar i år, men nå i helgen kom jeg inn på Flesland og der solgte de ikke lengre.

  Tar gjerne i mot tips om man får bestillt på nett eller lignende.

  Mvh,

  Hallvard

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hallvard! Det er ikke lov til å selge ting til barn (for eksempel godteri) som er formet som tobakksvarer! (men våpen er lov! Ja, det gir mening?!?!) Kanskje ligger lakrispipene sammen med tobakksvarene på tax free? Sjekk det!

   Eventuelt er lakrispiper å få kjøpt i finland og i sverige. Jeg vet at Scandinavian Kitchen selger dem, men vet ikke om de sender til norge! Verdt et forsøk? http://www.scandikitchen.co.uk/products/Skipper's-pipes-(5-pack).html Lykke til!

   Slett

Hei og hopp!