Knasende Lakriskjeks

Lakriskjeks med knaaaas, de kan bli dine på et blunk!
Hoooo! Jeg har bakt Lakriskjeks (igjen). Denne gangen likte jeg dem faktisk - yay, fremgang! De er sprø og søte, med en mild karamellsmak og et pow av lakris som sitter igjen lenge etterpå. De er søte og lakrisen er lett metallisk, med saltet smør ble de også overraskende salte, så er du ute etter en helsøt opplevelse - bruk usaltet smør!

Jeg oppbevarer brunsukkeret i en zip/lock-pose i kjøleskapet, da holder det på fuktigheten og jeg slipper steinhardt brunsukker! Er uhellet allerede ute kan du putte brunsukkeret i en skål og pakke det inn i et fuktig kjøkkenhåndkle og la det stå noen timer. Er det veldig hardt kan det hende du må ta det i flere omganger før det er samarbeidsvillig. Det er et av mine favorittriks, veldig takknemlig oppgave - sukkeret blir så mykt og fint etterpå.

Jeg har fått vite at min største svakhet er sukker. Dernest smør, og så glitter. Det er helt sant. Du kan derfor late som at du er sjokkert over at det ikke er GLITTER i disse kjeksene!


Disse smaker nok temmelig spesielt for en "hobby-lakriselsker" (oioi, elitær, much?) - men jeg tror de har stort potensiale gjerne sammen med andre desserter. Kanskje noe med sitron? Noe friskt mot det søte? Denne oppskriften lager hvert fall en ydmyk mengde med kjeks (jeg spiste 60% av den deigen... Unnskyld!! Jeg er bare et menneske SNUFS), sååå litt usikker på hvor mange det blir. Jeg bakte dem også veldig små, ca. en spiseskje i størrelsen - så justér steketiden deretter hvis du velger å gjøre dem større.


Ingredienser:
5 ss (toppet) hvetemel
2 ss (toppet) brunt sukker
1/2 ss vaniljesukker* (ekte vaniljesukker! Ikke Freia's vanillin! Er det alt du har, bruk kun 1/2 ts, fordi vanillinsmaken er så sterk)
1 ss (flat) Lakrispulver (jeg brukte Johan Bülow sitt, selvsagt)
2 ss mykt smør

Fremgangsmåte:
1. Tøm sammen alt i en bolle, rør, kna til det holder seg sammen i en klump.
2. Pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskapet så smaken får satt seg, jeg lot den hvile i ca. en time, fordi jeg gjorde andre ting, men la den ligge i en halvtime hvert fall, så får smøret kjølt seg ned så det ikke flyter så mye utover når de går i ovnen.
3. Sett ovnen på 150 grader. Ta deigen ut av kjøleskapet og rull små kuler som du kan trykke flat med håndflaten. Denne deigen er ikke den mest samarbeidsvillige, så la dem se rustikke ut!
4. Legg på en stekeplate og stek i ca. 5 min (for veldig små kjeks), for større (som en boks Hockeypulver) tenk 8-10 min. Men alt er avhengig av ovnen din. De er myke når de kommer ut, så la dem gjerne avkjøles før du flytter på dem. Servér for en dekadent opplevelse. KNAS!

Også så lett da, nesten pinlig.


* Jeg er en vanilje-junkie! Zom zom zoooom!

11 kommentarer:

 1. Hvor får du tak i det lakris pulveret da?:-)
  Finner det ingen plass:-(

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan være litt kinkig det der! Jeg har fått mitt fra Danmark, men vet at de har det på cacas.no, danskebåten, eller på Panduro Hobby, det finnes også på enkelte helsekostbutikker. Google det! Vet at det er flere nettbutikker som skal ha det. Håper du finner det! <3

   Slett
 2. NomnomNOM! Der ser helt utenomjordiske! Så fine bilder du tar Tora. Disse må jeg prøve meg på snart. Er Johan Bülow sitt lakrispulver råpulver? Jeg må bruke det pulveret jeg har og det er ikke rå (men veldig godt fordetom!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Johan Bülow sitt er rålakris ja, men jeg tror ikke det er noe galt i å bruke noe annet! Så lenge det er lakris så er mye gjort! Nam. Takk for det, søte deg :) Håper de faller i smak! Eeep!

   Slett
 3. Kjempeflott blogg! Fra en lakriselsker til en annen. Herlig.
  Her får du lakrispulveret til Bülow: http://www.allergikost.no/lakris-fra-johan-buelow

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert, takk for tipset - og takk for det! <3 Må lakrisen være med deg!

   Slett
 4. Ooohlala! Disse ser jo bare helt fantastisk smaskens ut! Må prøves når bakekreftene vender tilbake fra sommerferie. Fine bilder, fine Tora ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, så bra at de er fristende! Tror jeg skal bake dem igjen, kanskje ha litt sitronzest oppi kanskje! Tuuusen takk!

   Slett
 5. Hei! Jeg er på leting etter en lakris-kjærlighet som jeg ikke aner hva heter, men du som er lakris-ekspert kan kanskje hjelpe meg?? Kjærligheten er rund, pinnen er hvit, plasten utenpå er gjennomsiktig med en slags logo som er grønn og rød hvis jeg ikke husker helt feil.. Har du noen tanker om hvilken det kan være? Da er jeg deg evig takknemlig!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Natalie! Så spennende, kan du huske hva den smakte eller hvor den kom fra? Husker du noe motiv? Var den fylt med noe? Det var ikke mange spor å gå på :o Men jeg skal grave i hjernen, og se hva jeg finner! :D

   Slett
  2. Den smakte salt lakris! Den ble kun solgt i kiosk, og ikke i butikk.. Jeg tror logoen bestod av iallefall en palme, hvis jeg ikke tuller helt. Jeg synes jeg husker at det var lakris-pulver i midten!

   Slett

Hei og hopp!