Lakriskassen!

Det begynner å nærme seg en fryktinngytende mengde med lakris her hjemme, og selv om mye av det blir spist (tihi), noe kastet (er det vondt nok!) og masse gis bort - er det fortsatt en heeeel del igjen.

I dag skal vi spille Quantum Conundrum og selvfølgelig blir det pai til middag. Det har regnet i små skurer og den norske sommeren virker aldeles patetisk så langt. Typisk at vi er strandet her i den anledning. Blir noen småturer til det lille skandinaviske "utland", og det blir koselig. Men hvit sand i navlen og tropisk saltvann i håret blir det ikke :(

Men uansett! Tilsammen er det nærmere 80 lakristyper jeg har på lur som enda ikke er publisert(!) Den som tror at å skrive en blogg om lakris er "fort gjort" (JEG SER PÅ DEG, TORA!) så tar vedkommende altså feil. Til gjengjeld er det ganske morsomt, også kan jeg kjøpe lakris når og hvor jeg vil.

Etter forespørsel er her et bilde av Lakriskassen. Jeg tok det i går, foreløpig kun marginale endringer, så kan se på den som helt oppdatert! Så, slik ser lakriskassen ut nå!
Mange kjente fjes! - Og noen ikke, vi går en lakrisfylt fremtid i vente!
Det har seg slik at det hoper seg opp med mye utenlandsk lakris, så jeg vil nå "tagge" alle poster med en eksotisk nasjonalitet (dvs. ikke norsk lakris) med sitt respektive land. Så kan du enkelt finne det du vil av for eksempel finsk eller islandsk lakris som er nevnt her :)

Muligens blir det mer sporadisk med poster her, vi får se! Det er nok å henge fingra i. Uansett vil jeg gjerne benytte anledningen til å ønske dere alle en riktig god sommer!

8 kommentarer:

 1. HIHIHIHIHI!! Takk! Fin kasse, litt misunnelig! :*

  Genialt å tagge land, da vet jeg hvor og hva jeg skal se etter hvis jeg reiser vekk :D

  SvarSlett
 2. Hva skjedde med kick i pose. vanlig og salmiakksmak???

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, godt spørsmål, det kan jeg ikke si å ha sett noe sted! Kick med Salmiakksmak?!?!?! Du dundrende tordivel! Det vil jeg jo ha i livet mitt! STRESS. Nei, dette må jeg til bunns i! Takk for tipset!

   Slett
 3. Jeg lurer fortsatt på om de lakrisstengene fra Søstrene Grene er noe særlig. Kan de brukes til noe tror du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lurt på om de kan legges i varm melk og så kan man lage en slags lakris"kakao"? Kunne det funket? Eller lakrispannacotta? Jeg vet ikke om det gir fra seg en god smak eller ikke, kanskje den er bitter når den varmebehandles? Jeg må nesten prøve! Jeg prøver å tenke på dem litt som kanelstenger, på en måte. Så vidt jeg forstår kan de visst males til lakrispulver, men jeg vet ikke om man skal ta av barken først eller ikke. De funker bra til å bare tygge på også, og ikke minst gjør de seg faktisk godt som pynt. :) Når stumpen her får ut fingeren og lager noen gode lakrisdrinker vil jeg bruke dem som cocktailpinner! Det kan kanskje gå?

   Slett
 4. jeg savner veldig lakrisstanga fra syttitallet. den var hard og syrlig. skulle gitt hva som helst for en sånn (salmiakkstang?) noen som vet om den finnes?

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres spennende ut! Syrlig? Jeg kan ikke si jeg har sett noe sånt, vet du noe mer? Så har vi mer å gå på!

   Slett
  2. Jeg har lett etter den ikke årevis jeg også. Funnet ut noe mer?

   Slett

Hei og hopp!