Lakritsfestivalen 2012

Siden jeg er forfatter av Lakrisbloggen, måtte jeg faktisk bare hoppe i det da jeg her om dagen, til min store forfjamselse kom over Lakritsfestivalen på internett.

Så da ble det en flytur til Stockholm, en helg på hotell, gode middager, shopping og ikke minst en dag i en hall stappet med lakris! Det er mye å fortelle, kanskje litt for mye for en bloggpost. Men krøll deg sammen med lakris i nevene og så kan kanskje bildene beskrive det jeg ikke kan!

Han smilte til meg på Tax-Free! Jeg smilte tilbake!!!

Vi spiste Haribo Vampyrer på flyet

Fra Arlanda tok vi Arlanda Express. Se, jeg har ungdomsbillett!

ZOOOM!

Flytoget går fortere enn Arlanda Express, så æda bæda

Vi bodde på Scandic Hotel Malmen, og vi hadde et vanvittig veggmaleri!

Sengen så sånn ut, bare litt mindre uklar i kantene.

Vi spiste på en tyrkisk restaurant ved Medborgarplatsen som heter Empati. Det var helt. fantastisk. mat.

Helge drakk tyrkisk øl! (De hadde ikke tyrkisk pepper, jeg sjekket på menyen :<)

Jeg spiste grillet kylling som smeltet på tungen. De hadde en stor grill så det luktet helt fantastisk langt ut på gaten.

Helge spiste grillet lammekebab. Det var vidunderlig.

Yay! Lørdag morgen er vi på plass på Lakritsfestivalen!
Se det er meg utenfor Munchenbryggeriet på Sødermalm og LAKRITSFESTIVALEN. Jeg har problemer med å være fresg foran kamera, unnskyld. Men uansett- vi går inn!
Det var et helt rom viet til lakris og helse, her med Hit med lakris.

Søte lakrisruller av økologisk lakris fra Eco-Vital

Swebar er en energybar med lakris, det var ingen smaksprøver, men den ser svensk ut!

En skjorte laget av lakris! En sånn skulle man hatt når man er litt sulten i et møte eller på trikken


Engla Gott og rålakrispulver

RJ's Natural Liquorice og Thornton's Special Toffee med lakris.

Nåde, NÅDE. De er så alt alt for gode... Vi skulle kjøpt alt de hadde :( Anmeldelse kommer snart!

Emils Gustavs håndlagde sjokolade. Lakris bringebær og lakris og appelsin. Så vakre

Se! De er jo nydelige som juveler!

Jeg kjøpte lakrissukkerspinn med salmiak!

Se den er så fluffy <3

SUKKER OMG

Masse sterk og økologisk rålakris!

økologisk lakrispulver også!

Reinsdyrflatbrød og varianter av lakrismarmelade. Det var godt, litt spesielt selvsagt.

Handgjort Stockholm hadde de lekreste små lakrsmakronene og også kirsebærmarmelade med  rålakris. Superspennende!

De hadde noen nydelige sjokolade- og lakriskaramellplater med salt lakris. Alt var så forseggjort og fint.

Salt Lakritskola var god, Lakritsfudge var litt søt, Hallon & Lakrits var nam og Viol & Lakrits var veldig god - for den som liker smaken av fioler! Jeg gjør det fordi jeg smakte det da jeg var liten og mamma hadde med fiolkakepynt fra Italia. Så det er litt nostalgisk. I sverige er de litt gale etter ting med fiolsmak, mens i norge finnes det knapt.

Se på all den lakrisen! Ble jo helt stappmett
Elsker emballasjen på den finske lakrisen bak der.
Black Lakris sine varianter, den røde var litt for søt for meg, chililakrisen var kjempesterk, men alle har den samme fine esken og alle smaker god lakris (ja, ikke den røde da, siden den ikke egentlig er lakris)

Her er Salmiakkola fra Desserter Utan Grenser.. MMmmmm

!
Så mye lakris!

Enda mer dødslekker konfekt, disse fra Les Chocolats

De hadde flere varianter med 72% kakao (se kakaofruktene som ligger på bordet!)  De hadde  sjokolader med lakris og sitron, med lakris og bringebær, med havsalt, marsipan og rabarbra. Skulle gjerne smakt dem alle

Dette fikk jeg dog smakt på. Malt og appelsindrikk. Smakte som varm solo og øl. Det var jo ikke noe godt selvfølgelig! Men må jo prøve. Er jo spennende!

Disse var gode hvis man spiste en halv. Det gjorde ikke jeg!

Kookaburra Liquorice fra Australia! Disse hadde jeg hørt om før, de er fremstilt av naturlige ingredienser og kokes sammen sakte. Jeg synes de smakte litt vel naturlig. Litt som å spise noe rett fra et tre? Med grønske på? Nei, nå er jeg slem. En veldig unik (og kostbar) smak!

Se det er så mye lakris at jeg ikke engang klarer å beskrive alt, yaaay

ENDA MER. Se der, den røde boksen! Se på den! Det er nemlig min yndlingslakris! Tenk på det!

Lakritsfabriken brukte sitt premium licorice powder til å lage lakrismilkshake! Det var kjempegodt!

Disse stengene ble smeltet så små kids kunne forme dem til sin egne kjærlighet på pinne!

Standen til Johan Bülow

Seee - det er sikkert lakris for flere tusen kroner! Deres A by Johan Bülow ble kåret til svenske folkets favorittlakris i forbindelse med lakritsfestivalen. Den er god ja!

Smykker og rammer formet som lakris!

Haha, jeg elsker slagordet til Van Slooten. "Again, Absurdly delicious". Absurd godt var det imidlertid ikke. Men godt! Og de som stod der var veldig hyggelige!

STHLM Cupcakes - mot en liten sum kunne kids pynte egne cupcakes her, og så sluuuuke dem!

Nam! Drikke også! Og ikke alt er lakris heller :) Brus fra Pentimans, Victorian Lemonade og Rose Lemonade sammen med Coca Cola og Cherry Tree Cola. Har ikke smakt dem, men så vakre flasker!


Alterhedens Rabarber-Lakrits. De søte glassene da! Og myser du ser du hvordan du kan lage rabarbra og lakrismilkshake! Wow!


Over Lakritsfabriken hang det lakris i bjelkene :O :O

Island Lakkrisdjöflas Hardar var heeelt syyykt sterke. Det var salmiak så det sved i øynene. Der og da var det litt mye, men etter hvert ble det veldig godt. Skulle kjøpt noen!

Se det er meg igjen! Hundre varianter med lakris senere. (ser fortsatt ikke så blid ut som jeg egentlig er!)

Ballongprinsessan lagde kjole på denne søte lakrisprinsessen - av ballonger! Jeg smiler kleint. Ok. Sorry.

Fine ballongkransen!

Lakrits - en kärleksärklaring i svart er en lakrisbibel på svensk. Den var kjempekul!
De stenene som står oppå boksen kjøpte vi! Så de skal du få anmeldelse av! Beriksson lagde nydelig lakris.
Sjokolade på pinne!

Malaco sin Viva Lakrits stand. Der kunne man stemme på sin favoritt.

Det ble den gule og søte - lett! Den var aller best!

Lakritsfabiken har fjonge esker

Skulle kjøpt en boks... :'(

DET ER MEG OG VERDENS LENGSTE LAKRIS! Og denne søte piken fra Lakritsfabriken. Må ha trodd at jeg var litt gal som ville ha bilde, men det er jo sant, så hvorfor ikke!

Cowboypulver fra Sydkonfektyr er litt som hockeypulver, men sterkere. Det var godt!

Lakrisrøtter i vinduskarmen

Helge tar fine bilder, lakrisrot på veldig nært hold!

Lakris og urtete fra Sunleaf
Flytende lakrisrot tedråper fra Alpha plus. Disse skulle man dryppe i tekoppen!
En litt uklar kavring med spelt (dinkel), lakris og bringebær. De var gode, litt som biscotti på en måte.

Lakrismüsli! Du milde kineser, så spennende. Det var ingen smaksprøver, så ville ikke ta risken i tilfelle den var merkelig.

Dette var glass med sjokoladeovertrukne mandler med lakrispulver på

Queen of licorice hadde masse lekre kosmetikkprodukter med lakris i, blant annet  en ting som jeg skal gi bort til en av dere...

Ballongprinsessan som jeg har snakket om tidligere, og som var en av utstillerne, hadde laget masse vakre ting av ballonger som var spredt rundt om kring i lokalet.

Det var masse mennesker overalt, totalt kom det over 7000 besøkende over de to dagene det var festival

Smaksprøver i farta!

Jeg spiser Engla Gott Hallon Lakrits Fudge, deilig og myk og satte seg litt i tennene. Søt og lettere fruktig. Litt i overkant søt kanskje, men veldig fin!

De kom i fine små cellofanposer

Det henger faktisk lakris i taket :o Jeg klarer ikke å komme over det! Jeg vil ha sånn hjemme!
Is!

Den tredje varianten (ren lakris is) fikk jeg smake på. Men den Citron Lakrits isen er helt ubeskrivelig god. Den har jeg nemlig smakt før! Mamma er stor fan. Smaker litt som kick, men med enda mer sitron.

Lakrisis fra SIA Glass, den er laktosefri og veldig veldig god.

Helge var så snill å holde den for meg så jeg fikk dokumentere! (Gul skje er best!)

Standen til Johan Bülow

Maskinen som dekker lakriskuler med lag på lag med sjokolade. Mmm (se alle bøttene med lakris og sjokolade!)

Her kunne man smake på alle Johan Bülow-variantene, blant annet påskeblandingen man ser forrest med de fine fargene

Smeltet sjokolade...

Johan Bülow 4, 5, Valentine og B.

Jeg er i lakrishimmelen!

Dette bildet har så mye lidenskap

Andrézy syltetøy av svarte kirsebær og lakris, dette fikk jeg ikke smakt på, men det var så fascinerende!

Dette var noen små og rare poser med salmiakkkrem. Jeg kjøpte ingen - jeg kunne ikke kjøpe alt! Nå angrer jeg så klart. Salmiak Crème. Spennende!

Hele poser med salmiaksalt! Dette skal jeg finne et annet sted så jeg kan få kjøpt. Det er nemlig NAM NAM

Freyja lakris fra island, den nederste har jeg - og det kommer anmeldelse!

Stærkir fra Island

Malaco hadde en stand for sin Viva Lakrits, jeg tok smaksprøver av alle tre variantene, som dere kan få lese om her, snart.

Desserter Utan Gränser hadde bare én type lakris. Nemlig Salmiakkola. Denne kommer det anmeldelse av snart - liten spoiler... den er helt fantastisk!!!

Lakrisroten hadde en liten lakrisbutikk der man fikk kjøpt masse forskjellig! Mye gøy der! Vil ha alt :(
Vi spiste middag på The Meat. Jeg spiste grillet ribbe med kanel, tørket tranebær, mais og mynte.
Jeg spiste friterte bananchips, kondensert melkeis og bananis over knust marengs med pasjonsfruktcoulis.  Herregud, anbefales!

Helge spiste Sjokoladefondant, kokossorbet, marinerte kirsebær og syltet appelsin. Mmm

Dette fullstendig sjelløse bamsefjeset stirret på meg! (HJÆLP) (fristet til å tape over for sjelens fred, men så var jeg alt for mett)
Helge tar fine bilder i vinduskarmen i baren på hotellet, vi satt inne, gjemt fra regnet og så på menneskene :)
Hot n' Sweet på Tax-free. Jeg har selv bare smakt Tyrkisk Peber utgaven. Noen som har prøvd Soft Licorice?

Vi koste oss masse og hadde en kjempefin tur, jeg vet at hvis situasjonen er beleilig - skal jeg nok besøke Lakritsfestivalen neste år også. Tusen takk!

9 kommentarer:

  1. Nom nom! Herlighet for en herlighet! Skjønner at du hadde lyst på alt. Jeg har lyst på alt og jeg ser jo bare bilder av det. Den derre sitronis med lakrissmak høres jo bare NYDELIG ut! Gleder meg til anmeldelser :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var helt vilt, jeg brukte jo sikkert 1.000,- på lakris! Vel var mye av det ganske kostbart, så ble jo ikke så mye i volum, men det var lett verdt det likevel. Den sitronisen er kjempegod! Kanskje jeg burde prøve å lage den selv, er ingen kløpper på is, men det bør jo gå an! Har man ismaskin har man egentlig ingen unnskyldninger... Takk for koselig kommentar som vanlig, Caroline!

      Slett
  2. Jeg tror nettopp at jeg døde litt da jeg leste dette innlegget. Det er jo lakrishimmelen! Så mye snask, men akk så langt borte. Her i England er det er helt tragisk; det finnes så vidt lakris her. Jeg fikk rare blikk av romkameratene mine da jeg kom hjem Panda. Heldigvis så sendte Anna og Skjalg litt lakris her om dagen, men den er borte nu. Derfor ser jeg veldig frem til anmeldelsene dine, de holder meg så og si i live. :)

    Oda

    SvarSlett
    Svar
    1. Å nei! Stakkar! Det er jo grusomt. Jeg skal fortsette å forkynne det vakre budskapet om lakris, og så skal jeg få Skjalg og Anna til å sende mer! Uff! Sånn kan man jo ikke ha det!

      Slett
  3. SÅ misunnelig. Dit vil jeg dra! Men så du noe til de rare finnene med røkt lakris? Laktoserfi lakrisis...supersalte salmiakklakris, lakrispulver. Det hadde jeg kjøpt.

    Salmiakksalt får du på panduro. blandes ut med druesukker for å ikke få det så konsentrert, foreksempel når du har det på drops.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jaja!! Jeg kjøpte Leijona lakris! Bare for deg faktisk! Så den skal du få høre mer om. Ooh, det var gode råd, ikke så erfaren i godterikunster. Det er litt farlig å gå inn på Panduro da. Der er det jo så mye gøy!

      Slett
  4. OMG! For et lakriseldorado!! Og så masse kule, fine bilder...! Litt tom for ord, jeg. Visste ikke engang at det fantes noe slikt.... Så utrolig kult at du dro og så gøy at du deler, og beriker slike som meg. *hehe* Yeay you! :-DDD

    SvarSlett
    Svar
    1. Åh, du er jo den søteste! Nei, det er jo ganske vanvittige greier. Tenk at man også reiser ut av landet for å delta, føltes litt crazy! Var en strålende tur da! Det er så koselig at du setter pris på det! Takk!

      Slett
  5. Herlig, merket at blodsukkeret steg bare ved å se bildene dine. Du får annonsere det på Matbloggsentralen neste gang det er lakrisfestival eller sende meg en melding.

    SvarSlett

Hei og hopp!