Dumle Liquorice


Dumle med lakris! Jeg gir meg over!

Hvordan de ser ut:
Små sjokolader runde på toppen, men oblong i formen (er det lov å si?) en oval-firkantfasong. Avlange rundinger? Kommer pakket inn i lilla papir med mørkeblå kanter med hvite stjerner på. Det står Dumle i gult og Liquorice i lyselilla på hver enkelt karamell. Selve dumlen er melkesjokolade med en kjerne av karamell med lakrissmak.


Hvordan man skal spise dem:
Del dumlen i to med tennene og dra ut fra den gjenstående biten så det dannes en tynn tråd av karamell mellom. Denne daler ned og setter seg på fingrene eller på ansiktet - det ser veldig bra ut på TV! Tygges så lett, og sakte, så smaken kan bre seg utover tungen og ganen og karamellen kan sette seg i tennene. Mmm...

Smaksnotater:
Seig og fin, setter seg lett i tennene, sjokoladen er søt og mild, gjør ikke så mye ut av seg men har fin, lett tyggemotstand i kontrast mot den seige og myke karamellen som er nesten tyktflytende masse. Lukter underlig nok som helt vanlig Dumle, med bare et veldig lett - nesten usynlig innslag av lakris. Smaken er veldig søt og smaker karamell - som vanlig Dumle, altså sirupsaktig fløtesmørsmak krydret med søt lakris dekket med mild og rund melkesjokolade. Jeg synes disse er veldig gode, har masse hjerte, men er veldig søte - så noen vil kanskje finne dem litt kvalme? Jeg eeelsker den seigmyke konsistensen, å tygge dem er en fryyyd. Sjokoladen har som på alle andre Dumler en litt skapaktig smak, som om den er laget av sjokoladekonsentrat som er litt gammelt. Eller noe sånt. Men jeg synes fortsatt, som sagt - at disse er riktig så gode. En liten kvalm sensasjon for smaksløkene. Ikke noe for en som er ute etter en voksen lakrisopplevelse.


Karakter:
6/10

3 kommentarer:

  1. Og hvor får en kjøpt den?:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Disse kommer fra Finland, men tror de kan kjøpes i Sverige også. De finnes ikke i Norge for tiden - er du desperat kan de kjøpes på nettet også! Si fra hvis du ikke finner det noe sted, så skal jeg hjelpe deg :)

      Slett

Hei og hopp!