Tyrkisk Peber Volcano


Hei og hå!


Hadde et mørkt øyeblikk på Rimi på Oslo S (Sjientraaaal-bæææne-stasiååånien som det heter her i Hovedstaden) her i dag* og måtte saumfare godterihyllen. Det pleier som regel å være fruktløse greier. Nei, æsj, kjedelig, ha'kke lyst på, hvorfor koster en pose med Smørbukk hundre kroner? Slike ting.

Men! Så oppdaget jeg noe nytt! Som er en høydare, det skjer jo omtrent bare en gang hvert jubelår at noe faktisk overrasker MEG når det gjelder godteri! Tyrkisk Peber Volcano! Skrik! Der kan man bare se! Mammaen til Terje hadde smakt disse før meg. Og jeg er lei for det. Jeg skammer meg. Jeg tar virkelig ikke ansvar!


Her skriver man LakrisbloggEN, ikke bare en hvilken som helst blogg om lakris. Å nei du.

Vær så snill.

Tilgi meg.

Hvordan de ser ut:
Dette er små underlige kjegler og pyramider i gråsvart og pelsbrun. Altså to forskjellige vulkan-varianter i samme pose. De er silkematte på overflaten og har en seig konsistens - som Lakrisbåter! Fyllet er klissete og blankt, svart eller brunt avhengig av hvilken vulkan det er.


Hvordan man skal spise dem:
Ta en bit og tygge, så renske tennene med tungen. Så skal man slikke og suge ut alt fyllet, og så spise resten. Dere som teller kaloriene kan jo for eksempel bare spise fyllet, eller bare skallet, som dere vil. Det er også mulig å telle kalorier uten å legge dem sammen til slutt! Eller å ha et poengsystem der det er om å gjøre å få mest. Det finnes andre ting man heller kan telle for økt livskvalitet, utenlandske biler for eksempel, eller regndråper. Hvis du må telle tårer så er det nok en idé å slutte å telle kalorier hvert fall!

Jeg skulle vært lifecoach!

Smaksnotater:
Begynner med en søt, kraftig smak, har den klassiske sterke Tyrkisk Pebersmaken som avsluttes pepret og klar. Dyp, mørk lakrissmak, fyllet er svææært godt, det beste med vulkanene. Den lakrisbåtaktige konsistensen er nok litt lite utfordrende sammen med det søte, semi-flytende fyllet. Det er bare ikke spennende nok. Men det er herlig og motstandsløs nytelse, her kan man mumse uten å tenke. (SHIT! Stress!) Jeg synes disse er veldig gode faktisk! Om kanskje ikke så gode som originalen! Men det er jo vanskelig!

Karakter:
7/10

Jeg håper dere husket å stemme i dag, unger!

Stor klem fra Onkel Tora

*Jeg hadde først vært hos tannlegen (som langtannet muldvarp kan du selv forstå at det tok tid, og jeg har kink i kjeven fremdeles) - og så var det en halvtime til toget gikk. Så jeg måtte gjøre det eneste en forstandig kvinne gjør når livet har en dyster fase - jeg kjøper ting, så klart. Det eneste sunne og oppbyggelige.

8 kommentarer:

 1. Jeg og Skjalg oppdaget også disse helt tilfeldig. Det var til slutt jeg som endte med å kaste i meg restene av posen mens jeg spilte Ilomilo på xBoxen og Skjalg var ute å kjørte bil. Jeg vant.

  SvarSlett
 2. Haha! WIN! Anna, du er min helt!

  SvarSlett
 3. Du har trigget mine nysgjerrrige smaksløker da jeg i utgangspunktet har vært SVÆRT skeptisk til disse. Dog grunnet den har fått 7 av 10 hos deg skal jeg gi det en sjangse!

  SvarSlett
 4. Oj, nå føler jeg presset.

  EEK! Ja, du får si hvis min dømmekraft er upålitelig.

  SvarSlett
 5. Bra blogg, sjekk ut: www.facebook.com/tyrkiskpeberpage her skjer det mye spennende for en lakris fan:)

  SvarSlett
 6. Uenig!. Disse er minst 9/10. Nam!

  SvarSlett
  Svar
  1. :D Jeg spiste dem igjen nå i sommer, de er mye bedre enn jeg husker. Men teksturmessig synes jeg andre Tyrkisk Peber varianter er mer spennende, spesielt originalen, seff ;))

   Det er bra du liker dem, de er gode!

   Slett
 7. nam!! men de svarte pyramidene er best

  SvarSlett

Hei og hopp!