Singoalla Lakrits

Singoalla Lakrits
Enda mer svenskt på Lakrisbloggen i dag. Ikke si det til noen, men i dag har jeg bakt brownies med daim og bacon. Kandisert, sprøstekt bacon. Den skal ikke spises før i morgen - fordi da har nemlig storebror bursdag! Jeg hadde virkelig ingen anelse om hva jeg skulle bake - gjærbakst stod høyt på listen, men jeg måtte bare innfinne meg med at når bacon, sjokolade og knekk først skulle møtes - måtte det bli snart. Så da ble det i dag. JEG GLEDER MEG!


Hvordan den ser ut:
Lilla pakke med kjeks det står "Singoalla Lakrits" på. Avbildet er runde, riflede doble kjeks med svart fyll i midten av den øverste og hvit krem mellom lagene.


Hvordan man skal spise dem:
For all del ikke del kjeksen i biter eller prøv å spis ut fyllet, disse må spises hele eller i flere tygg - men pass på at det blir med elementer fra hver etasje i hver bit!


Smaksnotater:
Selve kjeksen smaker tørt, litt sånn oppmalt europall. Søt og litt skapaktig. Kremen er søt og litt syrlig, men uten noen fruktsmak. Den er glatt mot ganen og litt klumpete. Lakrisen smaker veldig parfymert med sterke innslag av anis. Elementene som egentlig er rimelig triste hver for seg - danner en fin og søt/sprø, kremete/syrlig og seig/salt-kombo sammen. De er selvsagt veldig søte, men aldeles ikke å forakte. Man må spise hele på en gang for at det skal fungere. Smakene er rett og slett ganske rare hver for seg. Det er litt nedtur - alle vet jo at det er morsommere å spise den nederste kjeksen, så spise/slikke ut kremfyllet og til slutt sutte ut klisset. Men akk. Sånn kan det gå. Festlig vri på en tradisjonell kjeks!


Karakter:
6/10 kvalmgod kosekjeks

2 kommentarer:

  1. Heidu, kjempemorsom blogg! Har du smakt noe herfra? : http://lakrids.nu Min absolutte favoritt er Habanero Chili Liquorice - sykt NAM!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Jules! Jaaaa, #2 Salty Liquorice er min personlige favoritt! :D :D sykt NAM!

      Slett

Hei og hopp!