Freia EGO Søt Lakris sjokoladeKjøkkenet er for tiden et jordhull og arbeidsrommet har vi skrelt og har nå sparklet første runden av. Snøft. Så det er ikke mye tid for øm lakrisromantikk. Eller, jo det er egentlig masse tid til det, men siden jeg ikke har blogget så må jeg late som det er en grunn til det, antagelig.


Jeg har lurt lenge på om denne sjokoladen er god. Virkelig lenge. Den har stirret på meg fra butikkhyllen, og jeg har stirret tilbake, sultent, undrende. Nå ser jeg på bildene, siden jeg nå er mett, og hele sjokoladen har blitt fortært. Er ikke det rart å tenke på? Den sjokoladen du ser på bildet... Den finnes ikke mer!

Freia lager generelt veldig god sjokolade. Selv er jeg veldig svak for Walter's Mandler og Fruktnøtt - så klart. Fruktnøtt er helt vidunderlig. Det fiffige med denne sjokoladen er at lakrisen er crispy-seig. Jeg tror man kan lage ganske kule kaker eller andre bakverk ved å bruke denne sjokoladen istedenfor kokesjokolade. Eller hva med EGO Søt Lakris kakao? For eksempel? Jeg tror den har potensiale.

Denne sjokoladen het MIN før. Men nå heter den EGO. Spennende. Hvis jeg hadde tatt den og løpt, og så ropt: "MIN MIN MIN MIN!!" Så hadde vedkommende jeg løp fra antagelig ropt "EGO!" Det er litt festlig.


Noe annet som er festlig er at denne sjokoladen inneholder eple og ananas. Det var faktisk helt tilfeldig at jeg så det. Og hvor kom den ideen fra? Eple og ananas? Eple og ananas?! Bille og apekatt?

Hvordan den ser ut:
En blokk av melkesjokolade halvt skåret i seksjoner med en stripe sjokolade rennende gjennom alle seksjonene. Små svarte biter av lakris synes her og der. Pakket i svart plastemballasje dekorert med lakrishjul og påskrift av navnet.

Hvordan man skal spise den:
ALENE, så klart. HallO!


Smaksnotater:
Lukter tungt søtt. Umiskjennelig melkesjokolade i duften. Smaker mest søt melkesjokolade, lakrisen kommer som et parfymert, varmt innslag litt innimellom. Lakrisen har en smak av anis og dessuten ganske fruktig når den fortæres isolert. Jeg lurer på om denne "lakrisen" egentlig er tørket eple og ananas som er smaksatt, siden konsistensen minner såpass om tørket frukt. Men dette blir vel bare spekulasjoner. Merkelige ingredienser er det uansett. Sjokolade og lakris harmonerer fint, ville selvfølgelig helst ha hatt mer lakris i lakris mot sjokolade ratioen, men jeg kan ikke vinne hver gang. Dette er veldig søtt, kanskje litt i søteste laget, men interessant!

Karakter:
5/10


5 kommentarer:

 1. Har du hørt om Lakris SYLTETØY???????

  SvarSlett
 2. what?! Nei, nå må du gi deg! Jeg googlet det nå! SPENNENDE! Takk for tipset!!

  SvarSlett
 3. Kjøpte en i dag, type "butikkrest". Ser ut til at EGO-serien har floppet, hvilket er litt synd med hensyn til at marengsvarianten var veldig god (kan jo dog alltids drømme om en framtidig storplate *siklefjes*).

  I alle fall følte jeg at jeg ville prøve den ut, så da gikk jeg for den, vettu. Smaken var helt ok, på tross av at jeg ikke er lakrisfan selv (eller faktisk liker jeg Nox; Nox er jo digg!). Men det plaget meg at bitene var myke og seige. Lite er verre en sjokolade med gelébiter *grøss*. Hadde faktisk forventet at lakrisen skulle være i en krystallisert og knasende sukkerform à la krokan. Men ikke kronan i seg selv; mandelintoleranse er ikke gøy. :)

  Yes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, takk for din anmeldelse! Nei, denne Ego var rare greier. Den med marengs har jeg ikke smakt! EEK, det er vel kanskje for sent for det!

   SIKLEFJES

   Slett
 4. God morgen
  Det var utrolig at jeg fikk et 50.000€ lån. Jeg er glad jeg fikk et lån fra en utlåner som hjalp meg med lånet mitt. Jeg har prøvd mye service, men jeg har aldri vært i stand til å få et lån fra disse tjenestene. Noen av dem ba meg om å fylle ut mange dokumenter, og det slutter ikke bra til slutt. Men Jeg er glad For Å møte Fru Guro ELVENES. Jeg var i stand til å få mitt 50,000€ lån med en 2% rente. Nå har virksomheten min det bra, og jeg vil fortelle alle i dag, fordi de er raske, 100% pålitelige og pålitelige. Nå betaler jeg tilbake lånet jeg fikk Guro Finance Hjem. Du kan kontakte dem og ikke kaste bort tiden din. epost: guroaletteelvenes@gmail.com

  SvarSlett

Hei og hopp!