Salt Pastiller (Pingvindrops)


På vei til utlandet er det alltid game å ta med seg en boks Pingvindrops (som det heter her hjemme hos meg) kanskje bedre kjent som "Pingvin Salt Pastiller The Original". Eh jada. Et navn med bøtter av sjarm! Salt Pastiller / Pingvindrops! Dette var statement-tilbehør på danskebåten inntil nylig, nå er det Dark Shots/Must Shots som er siste skrik.

Men vi har ikke glemt Pingvindrops for det! Å nei du. En uslåelig klassiker som nytes godt med iskaldt vann. Den nydelige silkematte overflaten gjør at de egner seg godt som dekorasjon i en skål, eller til å slikke på og feste i ansiktet.


Hvordan de ser ut:
Pingvindrops er små, kullsvarte pastiller med en halvmatt overflate. Kommer i en sånn fin boks i hardplast som man kan fylle med andre ting (som tårer) når boksen uheldigvis er tømt. Plastboksen har også en doseringsmekanisme. Jeg elsker denne boksen, doseringen har bare en innstilling, og det er MER. Dette liker vi.

Hvordan man skal spise dem:
Man skal slikke på den buede siden av to stykker og sette dem sammen som en sandwich og så sette dem fast et sted i jekslene og la dem smelte. Drikk litt iskaldt vann for å forlenge fornøyelsen. Kan alternativt også bare tygges møysommelig. Gode og seige, etterlater mye mellom tennene til å nytes ved et senere tidspunkt!

Det er veldig godt å kjenne det rive i jekslene når du spiser disse. Elsker dem.

Karakter:
10/10

6 kommentarer:

 1. Neineinei! Disse er jo fæle - og jeg elsker lakris!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du milde himmel, virkelig? Pingvindrops som er så godt og metallisk? Jeg har vel ganske nostalgisk tilknytning til denne, så noen total objektiv mening er det jo ikke, haha. Er du sikker på at det ikke er den søte varianten av pingvindrops du har smakt da? Fordi den er ganske fæl, iighhh

   Slett
 2. Hehe du som er "lakrisekspert"- er det mulig å finne disse pingvinene noe annet sted i Norge en i taxfreen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Nå skal ikke jeg påstå at jeg vet noe, men jeg er ganske skråsikker på at det ikke er tilgjengelig noe annet sted enn tax-free og evt. danskebåten. Får hamstre neste gang! :D

   Slett
 3. :-( Det hadde vært den ultimate julegaven til ei frøken i Australia... menmen. Kan ikke reise avgårde bare pga det... Takk for svar :-)

  SvarSlett
 4. Vet noen om disse er glutenfrie?

  SvarSlett

Hei og hopp!