Läkerol Samba Licorice: Limited Edition


Denne lille esken* med Läkerol er i begrenset opplag. Likevel er den å finne stort sett overalt i disse dager. Jeg, i lakrisbloggens ånd, plukket med meg en på Rema 1000 i går kun for å tilfredsstille en intens nysgjerrighet. Esken prydes av en lettkledd kvinne, smilende, og i karnevalsbikini og fjær - med silhuetten av Kristusstatuen i Rio de Janeiro, en som spiller fotball og en papegøye i frydefull flukt i bakgrunnen. Assosiasjonene skal med andre ord gå til Brasil.

Og hva er egentlig sammenhengen her?

Nei, hvem vet? Iallefall ikke jeg. Og, så vidt jeg ser - ikke Läkerol heller. Det var ingenting om Sambalakrisen hverken på deres internasjonale nettsider, eller på den norske. Så hvis det er noen som vet, vær så snill å fortell oss!

I mellomtiden, ja, da kan vi vel smake?


Hvordan de ser ut:
Kommer i en liten pappeske i grønn- og blåtoner med øvrig nevnt dekorasjon. Samba Licorice har den klassiske Läkerolfasongen, små kupler med riller og en A på - uten tødler, underlig nok.

Hvordan man skal spise dem:
Glatt på tungen, så fin å suge på. Spises en og en. Skal helst dyttes opp i ganen med tungen til den nesten er borte. Setter seg såpass intenst i tennene at det nesten ikke er verdt å tygge.


Smaksnotater:
Fruktig, søt, finner både pære, kaktus og vannmelon. Salte innslag av salmiak helt nederst i spekteret. Veldig svak lakrissmak. Finner en intens syrlighet når den slikkes på. Helhetlig er ikke dette så heldig når man, som meg, er ute etter lakris, og ikke en slags tropisk cocktail. Kombinasjonen er svakt kvalmende, og selv om den er full av smak, så er det nok ikke den rette lakrissmaken. En slags fancy fruktpastill? Ja. Men god lakris? Nei.

Karakter:
1/10

*23g

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei og hopp!