IFA Frisk Mynte


Fancy IFA sier du? Det har vi altså prøvd før også, med IFA Euka Lakris

Nå går det riktignok i en litt annen retning enn sist, men stadig i tannkremens verden. Jeg tør være så frekk å komme med noen andre forslag til hvordan utbedre IFA-franchisen med litt mer originale smaker:


  • IFA med Bourbon/eller Brandy! Lakris og sprit er jo herlig sammen, og tenk så god trøst i et litt trøtt møte, eller når man er litt sår i halsen. Den vil jo naturligvis være alkoholfri, men tanken er god.
  • IFA med Banan (ok, høres nasty ut, men banan og lakris er faktisk en GOD kombinasjon som ikke brukes nok, og dette måtte jeg helt til de Lakrisanalfabete Forente Stater for å lære. Så der!).
  • IFA med Kanel (ooo-Ooo. eksotisk!)
  • IFA med Appelsin (Ja! HerrrRlig og litt konfektaktig - eller Aprikos?)
  • IFA med Bergamot (Earl Grey, men friskere og mindre bitter!)
  • Selvsagt kunne IFA vært utrolig med en rekke klassiske kombinasjoner som Bringebær eller bare ekstra mye Salmiak, men jeg forsøker å være kreativ her.

Vær så god Orkla, disse får dere GRATIS. Så da er det bare å ta utfordringen håper jeg. Kanskje er jeg hakket mer eventyrlysten enn den gjennomsnittlige pastillforbruker, men dere skal ikke undervurdere dem heller! Det er jo virkelig ikke interessant å velge mellom ørten forskjellige varianter av "Røde Bær", "Mint" og "Salt" - alle andre gjør det jo!

Hvordan den ser ut:
Pen svart og grønn eske med en bukett mintblader på. Kommer foliert i plast, og ser derfor ekstra elegant ut. Pastillene er trill runde, og ikke firkantet, slik som de originale IFA.

Hvordan den skal spises:
Putt en i munnen, sutt og kjør. Ikke noe fancy greier her. Veldig fristende å tygge, som den kan, med hell. 

Smaksnotater:
Smaker solbær, frukttyggis, litt hostesaft, den er glatt og spenstig, veldig suttbar. Smaker skog, urtete, granbar og selvsagt preget av en minthet, men langt i fra så frisk som jeg hadde forventet. Den er mye mer blomstrete og fruktig enn frisk.

Lakrisen kommer først inn i smaksbildet mye senere. Og da smaker den klassisk IFA, altså brent, smeltet sukker, varmt, litt metallisk, samtidig er den søt og rund. Litt for lite lakris for min del, men da kan jeg også bare kjøpe vanlig IFA. Det er ikke noen grunn til å mislike denne, det ville vært litt urettferdig. Pastillen har en litt ubestemt smak, og jeg klarer ikke helt å bli enig med meg selv om den virkelig smaker mint sånn egentlig. Eller, den gjør jo det også, men det er den mest urtete mintsmaken jeg har fått i godteriform (eller pastillform). Men den kvalifiserer til en god pastill.

Jeg vil nok ikke kjøpe den igjen. Original IFA er selvfølgelig bestandig best. Men ikke gi opp, innovasjon er viktig!

Karakter:
4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei og hopp!