10 gode råd for en dag på Lakritsfestivalen

Jeg er nå stamgjest (dette blir tredje året på rad!) på årets store begivenhet som er Lakritsfestivalen i Stockholm. Den er i år 22. - 23. mars så hvis du ikke allerede har bestilt billetter så gjør det nå! Ta en helg i en kjempefin storby og smak på det beste (stort sett hele verden) har å by på når det gjelder lakris!

Her følger 10 gode råd for deg som skal på Lakritsfestivalen:

1. Gode sko!
Gode sko er din beste venn. Det blir en del ståing og gåing for å komme fra lakris A til lakris B - for ikke å nevne Z! Dette rådet kan jeg bestandig stå inne for!

2. God tid
Ta deg god tid, snakk med folk, smak på lakrisen, ta pauser! Du tror det ikke når jeg sier det, men det er noe som heter FOR MYE lakris. De siste to årene har lokalene vært passe store og du vil ikke ha problemer med å få smakt på alt, så fremt psyken din klarer det. Beregn en 2-3 timer på festivalen og da skal du kunne rekke det meste.

3. Ta med en venn
Da kan du kjøpe den ene gode lakrisen også kan din venn kjøpe den andre også kan dere DELE! Beste rådet.

4. Kontanter
Som nevnt er det mye lakris til salgs på Lakritsfestivalen, noe av det er ikke å finne andre steder (spesielt ikke som turist fra norge) og du vil angre sårt og bittert hvis du ikke kjøper med deg noe hjem! Perfekte reisegaver også, for gnålete familie og kollegaer der hjemme.

5. En veske du kan legge innkjøpt lakris oppi
STOR veske er en fordel! De færreste av utstillerne har hatt store bæreposer, så hvis du skal ha håp om å få kjøpt all lakrisen du vil ha i tillegg til å SMAKE all lakrisen du vil ha så gjør du rett i å ta med deg en passende stor veske, eller sekk for den saks skyld. To hender fri for dobbelt så mye lakris!

6. Ha god appetitt
Dette kom overraskende langt ned på listen, fordi det er ganske viktig. Du kommer til å få en mild (eller solid) lakrisoverdose og det vil hjelpe hvis du ikke i tillegg har spist en ponniporsjon med hotellfrokost i forveien. Kanskje unødig å påpeke det - fordi hvem gjør sånt, liksom?

7. Vær modig
Ikke pingle ut nå! Du må bare prøve det du kan - kanskje blir du overrasket? Jeg prøvde til og med lakrisabsint (som smakte - ikke uventet - helt forferdelig. Litt som malingstynner, men sterkere). Kanskje ikke utelukkende gode opplevelser, men minneverdige!

8. Søk ny kunnskap
Spør, spør, spør! Det er masse å lære om lakris, spør hvor produsentene får lakrisen sin fra (italia for eksempel?), spør om nyheter, spør om anbefalinger.

9. Ta med vann!
I fjor var det satt frem store bord med vannmugger og glass, men det kan være greiest å ha med sitt eget hvis man står i kø når vannsuget treffer deg som verst.

10. Prioriter!
Når du nærmer deg den fryktede "Lakrisveggen" så for all del PRIORITER smakslakrisen. All lakris med sjokolade slår ut dobbelt så hardt, og all lakris med chili kan være nummende! Nedprioriter disse til helt på slutten hvis du klarer.

Goooood tuuuuur! (vi sees!)


2 kommentarer:

  1. Herlig! Så moro å lese om dette!

    SvarSlett
  2. Fedt - rigtig gode tips :-) Nu har man læst lidt med, og man får jo helt lyst til at tage med til lakritsfestivalen :-)
    Har været til vingummi-dag her i Danmark, men desværre ikke særligt stort :-) Forhåbentlig vi snart får noget ligesom dette :-)

    /Nicolaj

    SvarSlett

Hei og hopp!