Lakrisbloggens Sukkerpalass

TA-DA! Mitt sukkerpalass!
Hele mesterverket sett forfra!
Inngangsparti
To tårn!
Årets pepperkakekonstruksjon ble et marshmallow-dekket sukkerpalass! Et pepperkakehus der alle bitene er spiselig, absolutt alt. Jeg lagde det kjempesvært, så nå tar det hele vårt lille spisebord og siden det har slukt laaange timer av mitt liv har jeg ikke hjerte til å sette det der det har plass - på gulvet. Det er laget av pepperkakedeig fra IKEA. Den holder ikke formen kjempegodt under steking og jeg synes også den kan være litt humørsyk med tanke på steketid. Men den er enkel å kjevle ut og ganske grei å ha med å gjøre ellers. Her gikk det med to kilo av den, så det går faktisk an!


Jeg tenkte egentlig å scanne inn dekalene osv. så hvis noen ville lage sukkerpalasset så var det bare å slå seg løs. Men så er det heller skjørt i konstruksjonen - og som sagt, bare alt, alt for svært.

Fine bleke farger!
Den er satt sammen med brent sukker (det beste limet!) som fungerer perfekt foruten de påfølgende grusomme brannskadene. Blir også sukkeret for svart misfarger det faktisk glasuren som blir lagt over. Så brent sukker vinner og taper sier jeg, det slår å sitte og holde bitene sammen i timesvis mens man venter på at melisglasur skal tørke hvert fall. Og hvorfor ikke leve litt farlig?!

Sukkerpalasset fra oven
Planen var å pynte med fine pastellfargede Sure Ahlgrens Biler, men de spiste jeg opp. Alt annet godteri som var brukt var vondt nok til å overleve min kjedespising der jeg satt - dekket i glasur fra topp til tå. Dette forklarer også hvorfor det ikke er noe lakris på denne! Lakrisen vil jeg spise, pepperkakemonument blir som regel stående til februar en gang, halv forstenet og glemt. Denne skulle også ha innlagt lys, men lyset er så kaldt og brutalt at det ikke funket for meg. Trenger en varmere minilyslenke til neste år!

Jeg synes det beste med pepperkakehuset ble skyggen!
Hvert fall, god jul alle vakre lakriselskere, vi snakkes!

9 kommentarer:

 1. Wow! For et reisverk! Du fortjener virkelig juleferie etter denne jobben. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan du si! Selv om såkalt selvforskyldt arbeidsmengde kanskje ikke gir grunnlag for feriepenger, så blir det hvert fall god stemning. Haha! Tuuusen takk!

   Slett
 2. Svar
  1. Tusen takk! Jeg stemte på dine søte pingviner og den morsomme igloen!

   Slett
 3. Veldig flott! Til å spise opp!

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow, takk Jan Egil! En riktig god jul i heimen! :D

   Slett
 4. Kjempeflott Tora!! Digger all marshmellowpynten. -og skyggebildet var herlig :D Ønsker deg en god jul ;)
  Camilla

  SvarSlett
 5. I wish you a merry christmas & a happy new year ♡

  SvarSlett

Hei og hopp!